Готвенето на манджички не ми е много близко, просто понякога не ми се получават, а особено ако трябва да се сгъстяват, мисията става още по- интересна, но с времето може би ще се науча, а дотогава ще си ползвам любимите дебели книги.
Гулашът се оказа едно доста вкусно ястие, което вече съм правила няколко пъти и доста ми харесва, затова че се прави доста лесно и не е от тези ястия, които трябва да гледаш постоянно.
Унгарската кухня, не ми е много позната, но зная, че гулашът е тяхно творение, мисля че рецептата е много близка до традиционната.
Основата на това ястие е червеният пипер и дългото готвене. Отначало бях се отказала да го приготвям, защото все късно вечеряме, но накрая реших, че така и така съм купила всички продукти, ще се прежаля и ще чакам да се сготви като хората.
Свински гулаш!
Продукти:
500 гр. свинско месо
125 гр. бекон
2 големи глави лук
2-3 скилидки чесън
5-6 големи картофа
0,500 мл. бяло вино
0,500 мл. горещ телешки бульон
2 ч.л. лют червен пипер
1 с.л. обикновен червен пипер
1 ч.л. куркума
магданоз
сол
млян черен пипер
малко мазнина
В загрятата мазнина запържваме леко нарязаният на кубчета бекон, добавяме месото, което също сме нарязали на големи хапки и също запържваме добре от всички страни.
Добавяме лукът, чесъна и магданоза и бъркаме още малко.
Наливаме бульона и виното и оставяме да заври.
Следва червеният пипер и куркумата, солта и черният пипер.
Слагаме капака и оставяме на бавен огън около един час и половина, докато месото омекне напълно.
Обелените и нарязани на едро картофи добавяме около 40 минути преди да е готово ястието.
Да ви кажа честно, вкусът е забележителен и си заслужава чакането.
Така и така навън мисля, че зимата дойде това ястие е много подходящо.
Да ви е сладко!
Павлинка, страхотно ястие! Много, ама много обичам такива манджички! В най-скоро време ще го пробвам! Обожавам всичко готвено, в което има месо и вино, а пък бавното готвене никак не ме притеснява, тъй като обикновено готвя от днес за утре :D
ОтговорИзтриванеПоздрави! Усмихнат и слънчев ден, въпреки навъсеното есенно време!
Ястието е страхотно,и аз много обичам манджички!Лятно време доста ги пренебрегваме,но вече им е много актуално да са на трапезата!
ОтговорИзтриванеАз сгъстявам с брашно,натурално нишесте или люспи картофено пюре.
Пожелавам ти успешен ден!:)
Линче,не знам какво не ти се получава,но всичко,което публикуваш изглежда невероятно!
ОтговорИзтриванеОбожавам гулаш,а този направо ще го изям през екрана!