Няма нищо изненадващо в това ястие, предполагам поне, че е така! Идеята ми беше за пиперки бюрек, но вижте какво се получи в крайна сметка.
Та да ви разкажа откъде ми дойде тази идея, прибирам се аз в къщи и съм се настроила да правя едни бюреци, едни чудеса. Отварям хладилника, вадя завидно количество печени червени пиперки, доволна съм от вида им, едно свежо сирене, което е на ръба на срока на годност, ще станат велики!
Препъни камъка беше липсата на галета и цялата идея се преобърна, но пък имам едно много добро царевично брашно, с което повярвайте ми панирам вече всичко, даже наскоро правих онези невероятни кюфтета със сирене, където заместих галетата с царевично брашно и станаха страхотни.
Номера беше, че сложих от любимите си подправки и стана един вкус, който изненада дори мен самата. Да не губим време и да ви казвам какви ги забърках.
Това ястие е май от рода аламинути, защото става доста бързо и е точно за бързо хапване.
Пиперки и сирене в ароматна панировка!
Продукти:
8-10 бр. печени пиперки
200 гр. сирене /по ваш вкус/
За панировката:
1 яйце
5-6 с.л. прясно мляко
царевично брашно
риган
розмарин
черен пипер
зеленчукова подправка /някакъв хубав микс ако имате/
чубрица
сол
количествата са каквито на вас ви харесат
За соса:
1/2 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. заквасена сметана
копър
сол
Смесваме всички сухи съставки.
Разбиваме яйцето и прясното мляко.
Потапяме първо в яйцето и после в брашното, пържим в силно загрята мазнина.
За сиренето ви е нужна малко повече мазнина, защото то не се обръща.
Поливаме със сос!
....о, колко апетитно!
Мога да ви пожелая само добър апетит!
Ммм, наистина е страхотно! Сиренцето изглежда адски апетитно и тези чушчици също! Само някой да ги е изпекъл и обелил преди това :))
ОтговорИзтриванеСнимките са великолепни!
Хубави празнични дни :)
Павлинче,понякога импровизациите дават смайващи резултати,нали :)?!В твоя случай съвсем точно,страхотно ястие се е получило!
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихнат празник!
Приветствам аламинутите!
ОтговорИзтриванеНо в случая чушчиците трябва да се изпекат и обелят:-)- Обаче заради тези снимки, си струва да се повъртим малко повече край печката:-) Благодаря!
И аз обичам да импровизирам в кухнята, в твоя случай разултатът е страхотен. Браво Павлинке!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, много!
ОтговорИзтриванеБоже,Линче,как съм пропуснала всичките тези вкусотии!Изинявай!Просто смених опера с гугъл хром,оттам ми изчезнаха някои неща...
ОтговорИзтриванеТези чушки са ми любими!
Снимките и поста отново са чудесни!