събота, 17 януари 2015 г.

Пай със свинско и полента!

    Изглежда като мусака, но не е точно, по скоро е нещо като пай, не бях много сигурна как да нарека това, което се получи. Идеята, която ползвах е за пай, но аз го направих наопаки и заприлича на мусака, идеално за бърза вечеря, страшно вкусна рецепта и доста хранителна, заедно с една голяма салата си е пиршество. 


    Пай със свинско и полента!

    Продукти:

    500 г свинска кайма /може и смес/
    1 глава лук
    400 г зелен боб /замразен/
    400 г консерва белени домати
    3 ч.ч. вода
    1 ч.ч. царевично брашно
    50 г краве масло
    2 с.л. пармезан
    сол, черен пипер
    мащерка
    зехтин или олио 

    Загряваме фурната на 200 градуса и подготвяме тавичка за печене.
    В дълбок тиган задушаваме ситно нарязания лук, добавяме зеления боб, посоляваме и оставяме така около 5 минути.
   Слагаме и каймата, нека се запържи до готовност, подправяме с мащерка и черен пипер.
    Ако доматите са цели ги смачкваме с ръце и добавяме в тигана.
    Нека се задушава 10 минути.
    Подправете със сол ако е необходимо.
    Изсипете цялата смес в тавичката.
    Загрейте водата в дълбока касерола, сложете щипка сол.
    Когато водата заври леко, започнете да добавяте царевичното брашно постепенно и бъркате интензивно за да не стане на топчета. Махаме от котлона, сгъстява се много бързо. Добавяме маслото и малко черен пипер.
    Изсипваме готовата полента върху каймата, изравняваме и посипваме с пармезана.
    Печем 20 минути. 



    
   

17 коментара:

  1. Ама че кадри! Огладняваш на мига :)*

    ОтговорИзтриване
  2. Павлинка,прекрасни снимки!!!...А пък аз ти идвам на гости,на вкусен,домашен,ароматен пай,да знаеш.Просто не мога да устоя!Поздрави и спокойна вечер! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Първо ме плениха снимките, Инка!
    Не съм комбинирала кайма със зелен боб, но никога
    не е късно :)
    Прегръдка и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  4. Много интересна идея за полентата, звучи ми страхотно! Наистина напомня на пай и аромата достигна до мен и през екрана, прекрасно! :)
    Прегръдка и приятен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  5. Удивително привлекателен на вид пай......Прекрасни снимки,Павлинче!

    ОтговорИзтриване
  6. Павлинче, много е хубаво това в чинийката, направо ми се прияде, като го видях!
    Ще го предложа някой ден на моите момчета, да видим ще познаят ли какво е това отгоре :)
    С поздрав!

    ОтговорИзтриване
  7. Малеее, много хубава рецепта! Страшна манджа, Павлинка! Ще го направя още утре!
    Само снимките няма да са такива хубави!
    Прегръдка! Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  8. И аз не съм комбинирала кайма със зелен фасул, но затова се споделят такива рецепти, за да пробваме! В съчетание с полентата се е получило превъзходно ястие!
    Успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  9. Снимките ти са пиршество, мила! Много интересно се е получило като краен резултат, наистина повече прилича на пай, мусаката ми се струва по-далеч от него. Страхотно съчетание! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. Страхотни снимки, и аз се изненадах на комбинацията, но подмамва определено...

    ОтговорИзтриване
  11. Аз как обичам пиршествата, точно като за мен значи :)
    Страхотна комбинация, вкусно и неустоимо изпълнение!
    Поздрави, Поли!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви момичета! Надявам се да пробвате и да най-вече да ви хареса! Прегръдка от мен!

      Изтриване
  12. Както и да се казва, изглежда и звучи много вкусно :) Обичам подобни изпълнения, особено с качамачен уклон :)
    Усмивка и прегръдка от мен :)

    ОтговорИзтриване
  13. Много апетитейн пай,Линче,харесва ми,и някак разнообразява онзи овчарския с тази полента и зеления боб,чудна идея!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  14. Хм, ами много ми допадна, знаеш ли? И да, снимките ти вкарват в хладилника;) Отивам да си подтисна апетита;) Хубава вечер, Линче!

    ОтговорИзтриване
  15. Мога само да се нахраня със снимките ти, Павлинка,
    всяко едно предложение е разкошно като идея, изпълнение и представено по твой, впечатляващо ефектен начин.
    Комплименти, поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  16. There are lots of stores which market Indian native saris like the 1 your own hermes replica bollywood celebrity would wear and also the selection is actually consequently known as bollywood sarees. If you wish to purchase sarees because informal would wear, absolutely nothing, may defeat 100 % cotton sarees. They're very comfy and you will very easily activity all of them during the day. Within prada replica it's favored through ladies within the warm summer time times because of this becoming really airy as well as gentle. This kind of Indian native saris can be found in numerous colours as well as designs, which means you also have a broad selection to select from. It might be the best option for any official company gucci replica belts providing you with the nice as well as sharp appear. This particular, nevertheless, doesn't imply that you can't put it on with regard to celebrations. Along with a lot range you have within excellent designs as well as colours 100 % cotton sarees might appear great even though put on for just about any event. Females style may be gucci replica very frequently with this the actual assortment of obtainable style on the internet Cultural Clothing modifications as well. The majority of Indian native average women choose putting on 100 % cotton sarees during the day. It's actually elected through the to become instructors along with other gucci replica since it retains all of them comfy as well as clean all through. To keep these types of Indian native saris, whatever you will have to perform is actually clean after which metal all of them plus they are prepared to end up being put on once again.

    ОтговорИзтриване