неделя, 2 ноември 2014 г.

Тиквички по сицилиански!

    Най-после и от мен публикация. Тъй като онзи ден видях, че все още се продават тиквички и за да не останат тези снимки в забрава до другото лято се осмелих да ви разкажа за тях. Великолепна рецепта за почитателите на рецептите с вегетариански вкус, не че аз съм от тях, но съм голям почитател на тиквичките и пробвам всяка сторила ми се интересна рецепта и тази е от поредните, които са впечатляващи. Естествено италианския привкус е абсолютно задължителен с два вида сирене, с босилек и ароматен доматен сос. 


    Тиквички по сицилиански!

    Продукти:
       идея FoolproofLiving

    5 средни тиквички
    1 с.л. сол
    5 сварени яйца
    250 г моцарела
    100 г настърган пармезан
    1 голяма шепа листа босилек
    мента /по желание/
    зехтин

    За доматения сос:
    1 голяма глава стар лук
    5 скилидки чесън
    1 консерва домати Рома /400 г/
    зехтин 
    сол
    черен пипер


    Тиквичките се нарязват надлъжно и се осоляват оставят се настрани да се отцедят за 15 минути.
    Нарязваме лука на ситно и задушаваме в сгорещения зехтин. Добавяме пюрираните домати, пресования чесън и подправките, намаляме огъня и задушаваме за 15 минути докато се сгъсти соса.
   Измиваме тиквичките и ги подсушаваме. 
   Намазваме грил-тиган леко със зехтин и изпичаме тиквичките от двете страни.
   Загряваме фурната на 200 градуса.
   В подходяща тавичка слагаме няколко лъжици доматен сос, нареждаме ред с тиквички, филийки яйце, моцарела, пармезан и босилек.
   Повтаряме същия ред още веднъж, като последния ред е само от тиквички и доматен сос.
   Посипваме с пармезан и босилек.
   Печем около 30 минути.


    Това е както и да го погледнеш си е лазаня от тиквички. Прекрасен вкус. Лек полъх на лято от мен днес.


    Приказна седмица от мен!
   
    


    

16 коментара:

  1. Вкусно! Вече е записано:)
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  2. Много е моето това италианско изкушаващо блюдо, всички продукти са ми номер едно в листа с любими!
    Харесва ми!
    Поздрави, Поли!

    ОтговорИзтриване
  3. Ех, да имах сега една чиния с това ястие пред себе си. Много ми допада като идея и резултат, смятам да се възползвам. Дано успея да намеря тиквички. :) Прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Обичам Италия...,обичам италианците :)))),обичам звученето на езика....,...най-обичам кухнята им..........Прекрасна рецепта Павлинче,а за изпълнението и само суперлативи от мен!!!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Наистина най-после:))) знаеш ли колко пъти те проверявам, викам си да не е станало неща с блогрола, да не те актуализира:))) Обаче така зашеметяващо се появяваш, че ококорих ей такива очи. Страхотно предложение, обичам такива ястия! Ухае ми на Средиземноморие, а този аромат ми е любим! Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотно предложение,Линка!Понеже у дома е изпробвано без сварените яйца,без съмнение и с тях ще е една великолепна гозба!Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  7. E, бива ли посред зима (знам, че е есен, но я усещам много зимна тази година) да показваш толкова апетитни, летни, страхотни и умопомрачителни ястия, при това с още по-любимите ми тиквички?! Чудесно предложение, Линка!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Павлинка, не само че е вкусно, ами е красиво, че и с летън полъх... Да ти казвам ли накъде отивам с вълшебното килимче - право към теб. :) Само ми обещай море!
    Топла прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  9. Аз пък като фен на вегетарианските ястия, веднага ще си дообогатя рецептата. Само ще почакам следващият сезон, че вече не знам къде да ги търся тия тиквички. На село при нас със сигурност няма. Страшни снимки, Линче!

    ОтговорИзтриване
  10. Павлинче, много ми допада рецептата. Страхотни снимки! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  11. Тиквички си купувам целогодишно :) и си ги хапваме без да ни омръзне :)
    Този разкош си го записвам на мига за проба Павлинка ... и пак да кажа ... че снимките ти са пленителни!

    ОтговорИзтриване
  12. Благодаря ви мили момичета! Прегръщам ви много!

    ОтговорИзтриване
  13. Павлинка, тази вкусотия така ме върна в лятото за малко. И аз нещо като лазания от тиквички и много ми хареса, но и твоя вариант е много апетитен - с тези яйчица и моцарела. Ако намеря и аз тиквички тук, ще взема да го приготвя и няма да се чудя въобще. Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
  14. Izglezhda strahotno, Pavlinka! I tikvichki, i vegatariansko i uhae na ljato. Samo snimkite me ubediha. Prez weekend-a shte se probvaprez weekenda

    Pozdravi

    Maria

    ОтговорИзтриване
  15. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване