понеделник, 17 октомври 2011 г.

Свински гулаш!

    Готвенето на манджички не ми е много близко, просто понякога не ми се получават, а особено ако трябва да се сгъстяват, мисията става още по- интересна, но с времето може би ще се науча, а дотогава ще си ползвам любимите дебели книги.
    Гулашът се оказа едно доста вкусно ястие, което вече съм правила няколко пъти и доста ми харесва, затова че се прави доста лесно и не е от тези ястия, които трябва да гледаш постоянно.
   Унгарската кухня, не ми е много позната, но зная, че гулашът е тяхно творение, мисля че рецептата е много близка до традиционната.




    Основата на това ястие е червеният пипер и дългото готвене. Отначало бях се отказала да го приготвям, защото все късно вечеряме, но накрая реших, че така и така съм купила всички продукти, ще се прежаля и ще чакам да се сготви като хората.




    Свински гулаш!


     Продукти:


    500 гр. свинско месо
    125 гр. бекон
    2 големи глави лук
    2-3 скилидки чесън
    5-6 големи картофа
    0,500 мл. бяло вино
    0,500 мл. горещ телешки бульон
    2 ч.л. лют червен пипер
    1 с.л. обикновен червен пипер
    1 ч.л. куркума
    магданоз
    сол
    млян черен пипер
    малко мазнина
    
    В загрятата мазнина запържваме леко нарязаният на кубчета бекон, добавяме месото, което също сме нарязали на големи хапки и също запържваме добре от всички страни.
    Добавяме лукът, чесъна и магданоза и бъркаме още малко.
    Наливаме бульона и виното и оставяме да заври.
    Следва червеният пипер и куркумата, солта и черният пипер.
    Слагаме капака и оставяме на бавен огън около един час и половина, докато месото омекне напълно.
    Обелените и нарязани на едро картофи добавяме около 40 минути преди да е готово ястието.
    Да ви кажа честно, вкусът е забележителен и си заслужава чакането.



    Така и така навън мисля, че зимата дойде това ястие е много подходящо.
    Да ви е сладко!





3 коментара:

  1. Павлинка, страхотно ястие! Много, ама много обичам такива манджички! В най-скоро време ще го пробвам! Обожавам всичко готвено, в което има месо и вино, а пък бавното готвене никак не ме притеснява, тъй като обикновено готвя от днес за утре :D
    Поздрави! Усмихнат и слънчев ден, въпреки навъсеното есенно време!

    ОтговорИзтриване
  2. Ястието е страхотно,и аз много обичам манджички!Лятно време доста ги пренебрегваме,но вече им е много актуално да са на трапезата!
    Аз сгъстявам с брашно,натурално нишесте или люспи картофено пюре.

    Пожелавам ти успешен ден!:)

    ОтговорИзтриване
  3. Линче,не знам какво не ти се получава,но всичко,което публикуваш изглежда невероятно!
    Обожавам гулаш,а този направо ще го изям през екрана!

    ОтговорИзтриване