вторник, 13 май 2014 г.

Месно руло с извара, спанак и бадеми!

    Направо по темата без лирически отклонения, това руло е върха, не мога да си изкривя душата, правила съм го два пъти , рецептата е много лесна за изпълнение, но съчетава такива вкусове, за които не бих се сетила, но пък всички са ми любими. Ако следите моята завидна активност напоследък може би сте се сетили, че това е основното ястие от менюто, което направих за GoodFood, избрах именно него, защото с продуктите може да се импровизира, а и някой са взаимно заменяеми, така че избора е ваш!



    Месно руло с извара, спанак и бадеми!

    Продукти:
     идея TheKitchenAlchemist

    500 г говежда кайма
    500 г свинска кайма, може да се замести с агнешка
    1 с.л. риган
    1/2 ч.л. индийско орехче
    1 яйце
    3 с.л. галета
    2 стръка зелен лук
    200 г пресен спанак
    200 г извара
    40 г пармезан
    50 г бадеми
    200 г бекон, нарязан на тънки ивици
    морска сол
    зехтин

    400 г консервирани белени домати
    прясна мащерка 
 
    Подготвяме форма за кекс с големина 30/10 см, покриваме с хартия за печене. Фурната се загрява на 180 градуса.
    В кухненски робот смесвате каймата, яйцето, галетата, ригана, индийското орехче и солта. Разбърквате добре докато се получи гладка смес. Оставяте на страна.
    В тиган се загрява зехтин и леко се задушава зеленият лук заедно с бадемите, разбърква се и се оставят на котлона за 4-5  минути. 
    Сваля се от котлона, добавя се спанака, изварата и пармезана, разбърква се.
    Каймата се разстила на лист от свежо фолио за да може лесно да се навие. Плънката се разстила равномерно отгоре и се навива стегнато руло.    Поставя се с ръба на долу във формата.
   Покрива се отгоре с ивици бекон.
   Печем 45 минути.

   След като е готово рулото се изважда от формата с помощта на хартията.    Прецеждате соса, който се е отделил при печенето.
   Поставя се в касерола заедно с пасираните белени домати на слаб огън заедно с клонка прясна мащерка и щипка сол за 25 минути.

   Сервираме рулото полято със соса и хубаво червено вино, прекрасно си отива с Каберне-Совиньон.


    Вкусен ден!
   

12 коментара:

  1. Наистина звучи интересно и вкусно! И мои любими неща си сложила, така, че отива в листата за проба.
    Поздрави и хубав ден, Поли!

    ОтговорИзтриване
  2. Хубава комбинация за плънката :)
    И ще я опитам със сигурност!
    Хубав вторник, Инка :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитно изглежда и съм сигурна, че е много вкусно, особено с чаша хубаво вино. :)
    Прегръдка от мен! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Уникално изглежда. :) Поздравления за представянето ти в GoodFood! Прекрасна седмица, въпреки времето! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Много отдавна правих подобно руло с крема сирене,но добавката на зеленкото е прекрасна идея,Линка,благодаря ти!Поздравления за представянето в списанието!Прегръдка и хубави пролетни дни!

    ОтговорИзтриване
  6. Интересна идея, ще пробвам това съчетание на вкусове!
    А как изглежда само, огладняваш от пръв поглед :)
    Поздрави, Поли :)

    ОтговорИзтриване
  7. Лина, поздравления за представянето в GoodFood! Рулото е невероятно! Интересна комбинация с харесвани съставки.
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви мили момичета, много сърдечни поздрави от мен!

      Изтриване
  8. Павлинка, никога не съм харесвала оосбено руло Стефани, така че май това ще е и моето любимо руло с кайма. :)
    Ама страхотно е! :)
    Бягам, че отново огладнявам, а е никое време...
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Едно продължително ААААххх от мен! Великолепно е, Павлинка, комплименти! Голяма прегръдка и молба за едно парченце:)

    ОтговорИзтриване
  10. И аз няма да си изкривя устата като кажа, че обещавам до 10-тина дни и аз да го направя;) ако успея и да го снимам и да ти благодаря още веднъж, ще е супер!Хубав четвъртък, Линче!

    ОтговорИзтриване
  11. Много се зарадвах за теб, Павлинче, като те видях в Good Food!
    Снимките ти са чудесни и рулото несъмнено много вкусно!

    ОтговорИзтриване