Направо по темата без лирически отклонения, това руло е върха, не мога да си изкривя душата, правила съм го два пъти , рецептата е много лесна за изпълнение, но съчетава такива вкусове, за които не бих се сетила, но пък всички са ми любими. Ако следите моята завидна активност напоследък може би сте се сетили, че това е основното ястие от менюто, което направих за GoodFood, избрах именно него, защото с продуктите може да се импровизира, а и някой са взаимно заменяеми, така че избора е ваш!
Месно руло с извара, спанак и бадеми!
Продукти:
идея TheKitchenAlchemist
Месно руло с извара, спанак и бадеми!
Продукти:
идея TheKitchenAlchemist
500 г говежда кайма
500 г свинска кайма, може да се замести с агнешка
1 с.л. риган
1/2 ч.л. индийско орехче
1 яйце
3 с.л. галета
2 стръка зелен лук
200 г пресен спанак
200 г извара
40 г пармезан
50 г бадеми
200 г бекон, нарязан на тънки ивици
морска сол
зехтин
400 г консервирани белени домати
прясна мащерка
Подготвяме форма за кекс с големина 30/10 см, покриваме с хартия за печене. Фурната се загрява на 180 градуса.
В кухненски робот смесвате каймата, яйцето, галетата, ригана, индийското орехче и солта. Разбърквате добре докато се получи гладка смес. Оставяте на страна.
В тиган се загрява зехтин и леко се задушава зеленият лук заедно с бадемите, разбърква се и се оставят на котлона за 4-5 минути.
Сваля се от котлона, добавя се спанака, изварата и пармезана, разбърква се.
Каймата се разстила на лист от свежо фолио за да може лесно да се навие. Плънката се разстила равномерно отгоре и се навива стегнато руло. Поставя се с ръба на долу във формата.
Покрива се отгоре с ивици бекон.
Печем 45 минути.
След като е готово рулото се изважда от формата с помощта на хартията. Прецеждате соса, който се е отделил при печенето.
Поставя се в касерола заедно с пасираните белени домати на слаб огън заедно с клонка прясна мащерка и щипка сол за 25 минути.
Сервираме рулото полято със соса и хубаво червено вино, прекрасно си отива с Каберне-Совиньон.
Вкусен ден!
Наистина звучи интересно и вкусно! И мои любими неща си сложила, така, че отива в листата за проба.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден, Поли!
Хубава комбинация за плънката :)
ОтговорИзтриванеИ ще я опитам със сигурност!
Хубав вторник, Инка :)
Много апетитно изглежда и съм сигурна, че е много вкусно, особено с чаша хубаво вино. :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка от мен! :)
Уникално изглежда. :) Поздравления за представянето ти в GoodFood! Прекрасна седмица, въпреки времето! :)
ОтговорИзтриванеМного отдавна правих подобно руло с крема сирене,но добавката на зеленкото е прекрасна идея,Линка,благодаря ти!Поздравления за представянето в списанието!Прегръдка и хубави пролетни дни!
ОтговорИзтриванеИнтересна идея, ще пробвам това съчетание на вкусове!
ОтговорИзтриванеА как изглежда само, огладняваш от пръв поглед :)
Поздрави, Поли :)
Лина, поздравления за представянето в GoodFood! Рулото е невероятно! Интересна комбинация с харесвани съставки.
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!
Благодаря ви мили момичета, много сърдечни поздрави от мен!
ИзтриванеПавлинка, никога не съм харесвала оосбено руло Стефани, така че май това ще е и моето любимо руло с кайма. :)
ОтговорИзтриванеАма страхотно е! :)
Бягам, че отново огладнявам, а е никое време...
Поздрави!
Едно продължително ААААххх от мен! Великолепно е, Павлинка, комплименти! Голяма прегръдка и молба за едно парченце:)
ОтговорИзтриванеИ аз няма да си изкривя устата като кажа, че обещавам до 10-тина дни и аз да го направя;) ако успея и да го снимам и да ти благодаря още веднъж, ще е супер!Хубав четвъртък, Линче!
ОтговорИзтриванеМного се зарадвах за теб, Павлинче, като те видях в Good Food!
ОтговорИзтриванеСнимките ти са чудесни и рулото несъмнено много вкусно!