вторник, 5 април 2016 г.

Рулца от свинско с гъби и пармезан в червено вино и гарнитура от печени моркови!

    С нетърпение очаквам новия брой на So into Food, аз не зная как да им се отблагодаря за вниманието и подкрепата. Тези две рецепти са от вторият брой, направих ги с най-голямо удоволствие за тях.
    Това ми е много любим начина за приготвяне на месо, дори най-обикновени пържолки стават великолепни. Често ги правя, много бързо стават, страшно вкусни и крехки.




    Рулца от свинско с гъби и пармезан в червено вино и гарнитура от печени моркови!

    Продукти: 

    За 6-8 рула:

    6-8 тънки филета свинско месо
    1 ч.л. горчица на прах или обикновена дижонска горчица
    1 ч.л. сух розмарин 
    прясна мащерка
    сол и черен пипер

    За плънката:

    4-5 големи гъби
    1 малка глава лук
    1/4 ч.ч. настърган пармезан
    1/4 ч.ч. галета
    малка връзка магданоз
    прясна мащерка
    сол и черен пипер
    мазнина за задушаване
    червено вино
  • Загрейте фурната на 180 градуса.
  • Измитите и подсушени филета слагаме в купа и поръсваме с горчицата, розмарина, мащерката, солта и черния пипер. Втриваме подправките с ръце добре в месото и оставяме на страна.
  • В тиган задушете ситно нарязаните гъби и лук. Добавете магданоза и мащерката, подправете със сол и пипер. Задушавайте около 6-7 минути.
  • Отстранете от котлона и оставете сместа да изстине 5 минути.
  • Към леко охладената смес добавете пармезана и галетата. Разбъркайте добре.
  • Върху всяко от филетата сложете от плънката и навийте на стегнато руло, закрепете края на всяко руло с клечка за зъби.
  • Наредете рулата плътно едно до друго с клечката надолу в малка тавичка и полейте с червено вино, почти да се покрият.
  • Печете около 1 час. Препоръчвам да обърнете поне два пъти рулата за да не се препичат само от горе.
      *суха горчица се продава в руските магазини, препоръчвам я.


    
    Печени моркови с пресни билки и бяло вино!

    Продукти:

     10-12 моркова
    клончета прясна мащерка
    сол
    черен пипер
    2-3 с.л. зехтин 
    1 с.л.краве масло, разтопено
    2 с.л. бяло вино
  • Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор.
  • В тава поставете лист хартия за печене, поставете почистените и измити моркови.
  • Сложете клончетата мащерка, сол и черен пипер.
  • Смесете в купичка зехтина, маслото и виното. Разбъркайте добре и полейте морковите.
  • Покрийте морковите с още един лист хартия и печете около 30 минути. 


    Добър апетит!


    

7 коментара:

  1. Ох, Павлинче, огладнях! На това му се казва "На фокус" и буквално и преносно и снимково и акцентриращо! Жестоки фотоси! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  2. Уау ... и аз като Катето ... ама че жестоки снимки! И рулцата жестоки Поли :) Ще ги направя!

    ОтговорИзтриване
  3. Павлинче, специално за това руло имам поръчка от моя син да го направя в най-скоро време - ако трябва да цитирам: "ама без морковите", но той просто не знае какво изпуска.. ние с баща му ще си ги хапнем, то е ясно!
    Наистина прекрасна и ароматна рецепта, а за снимкте - ти си знаеш!
    Прегръдки сърдечни от мен, другарче!

    ОтговорИзтриване
  4. Убиец е това руло!! Още от 2-рия брой на So into Food съм си го харесала :)
    А снимките са зашеметяващи!!
    Поздрави и усмивки :)

    ОтговорИзтриване
  5. При подобни снимки, направо се накапах! Невероятна прелест, от доста време въздишам по това руло, но ще му дойде реда и на него! Истинско пиршество за очите, Поли!

    ОтговорИзтриване
  6. Мммммм,ето това ще се прави обезателно!Особено морковите как ме плениха,много интересно това похлупване с хартия отгоре,веднага ще бъде реализирано,благодаря,миличка!Прегръдка имаш и то голяма!

    ОтговорИзтриване
  7. Е, как ще остане човек равнодушен?!
    Веднага отива в папка "задължително проба":))

    ОтговорИзтриване