От както съществува този блог, изпробвах толкова много ястия, вкусове и рецепти, обаче то навсякъде пълно с провокации и не мога да се спра, не че искам, имам някакви отклонения, то кой ли няма, но то пък без тях не може. Започнах да откривам много продукти за себе си, които пренебрегвах или по скоро не знаех какво да правя с тях.
Дълго време свързвах булгура с дроб-сърма и агнешко, които никак не обичам, но не ми се правеха стандартни пиперки, които не че не обичам, но този път решавам, трябва ми булгур.
Пълнени пиперки с булгур!
Продукти:
За 10 големи пиперки
250 г булгур
250 г кайма
1 глава лук
2 глави чесън
1 голям морков
2 ч.ч. телешки бульон
10 големи пиперки
1 стрък целина
сол, черен пипер
мащерка
В сгорещена мазнина запържваме лукът, чесъна и моркова докато леко омекнат.
Прибавяме каймата и запържваме до готовност.
Следва булгура и леко задушаваме, подправяме и доливаме с по-голямата част от бульона. Готвим почти до готовност.
Пълним пиперките и поставяме в тавичката, заливаме с останалият бульон и печем на 180-200 градуса за около 45 минути или докато пиперките леко се запекат.
Добър апетит!
Дълго време свързвах булгура с дроб-сърма и агнешко, които никак не обичам, но не ми се правеха стандартни пиперки, които не че не обичам, но този път решавам, трябва ми булгур.
Пълнени пиперки с булгур!
Продукти:
За 10 големи пиперки
250 г булгур
250 г кайма
1 глава лук
2 глави чесън
1 голям морков
2 ч.ч. телешки бульон
10 големи пиперки
1 стрък целина
сол, черен пипер
мащерка
В сгорещена мазнина запържваме лукът, чесъна и моркова докато леко омекнат.
Прибавяме каймата и запържваме до готовност.
Следва булгура и леко задушаваме, подправяме и доливаме с по-голямата част от бульона. Готвим почти до готовност.
Пълним пиперките и поставяме в тавичката, заливаме с останалият бульон и печем на 180-200 градуса за около 45 минути или докато пиперките леко се запекат.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар