петък, 30 ноември 2012 г.

Пиле с картофи на фурна в кисело мляко!

     Най-после сколасах да щтракна едно солено ястие и то едно от най-любимите ми и това, което приготвям много често, защото става толкова бързо и е толкова вкусно, че много отдавна исках да ви го покажа, но все не мога да снимам. 



    Рецептата е пълна импровизация и съм си измислила във времето и все си добавях по нещо и накрая си я точно натъкмих както най ми харесва. Много вкусно става ако се приготви всичко от вечерта и се остави в хладилника да престои, става великолепно!



    Пиле с картофи на фурна в кисело мляко!

     Продукти:
      за 2 порции

    2 бр. пилешки бутчета или плешки
    500-600 г картофи
    1 голяма глава чесън 
    1/2 кофичка кисело мляко
    1/2 ч.ч. бяло вино  
    1 с.л. горчица /дижонска/
    1 с.л. олио
    мащерка
    сол и черен пипер

    Измиваме и почистваме добре пилето, леко осоляваме.
    Почистваме и нарязваме картофите, обелваме чесъна и оставяме скилидките цели.
    В подходяща тавичка слагаме пилето, картофите и чесъна.
    Смесваме всички останали продукти и разбъркваме добре.
    Заливаме пилето и картофите и ако наистина имате възможност оставете за малко настрани да поеме от соса.
    Печем около един час на 200 градуса.



    Да ви е сладко и спокойни почивни дни.

22 коментара:

  1. Павлинка, започнах да слюноотделям в този късен час! Много е апетитно!

    ОтговорИзтриване
  2. Линка,чак да не повярва човек,че тук можело да се появи и солена рецепта и то гозба,и то от превъзходна нагоре!Свикнала съм да ме пробождат в сърцето невероятни торти и сладкиши и сега откривам друга твоя силна страна!Интересна идея за киселото мляко,благодаря!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  3. Иха, страхотно изглежда и много апетитно! Най-харесвам импровизациите, а когато се превръщат и в отличен резултат - няма да има недоволни. Сърдечни поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ей тъй не съм го правила пилето!
    Изглежда и звучи превъзходно така, че ще се пробва!
    Снимките са страхотни!
    Прегръдки Лин*)

    ОтговорИзтриване
  5. Много вкусно изглежда това пиленце :). Идеята с киселото мляко много ми допадна и ще пробвам непремено.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. И аз като Катето не съм го правила по този начин пилето, но ще пробвам.
    Страхотен загар си му направила и прекрасни снимки!Направо преглъщам пред монитора:)

    ОтговорИзтриване
  7. Инка, готвя пиле с кисело мляко, но
    накисвам пилето от вечерта!
    Идеята ти чудесна за смесване на всички продукти!
    Чудесен загар!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, аз точно това го държах цяла нощ в хладилника и стана великолепно, друг път го пека веднага!

      Изтриване
  8. Линче,
    като фен на сладкото нямам нищо протв ежеминутно да публикуваш по една тортичка;) Обаче вече нямам против и по една солена- в този вариант не съм опитвала и несъмнено ще опитам;) Хубав декември!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз така, обаче килограмите ми са вече много против, но аз не им се давам, ръцете ме сърбят постоянно да меся и пека. Прегръдка!

      Изтриване
  9. Павлинка, много слънчеви и професионални снимки! Чакам разни вкусни коледни неща сега... Не знам какво правиш, но трябва да те е обхванало коледното настроение вече!!! :)
    Обичам снимките ти и нещата, които приготвяш!

    ОтговорИзтриване
  10. Павлинче, прекрасните ти снимки и бързата рецепта ме накараха да опитам този вариант на пиле. Огромни благодарности от мен! Стана вкусно, ароматно и се насладихме на този нов (за нас) вкус. Записвам си рецептата за честа употреба :) Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  11. Аз ти благодаря за доверието! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  12. Направих го-облизахме се пръстите.
    Павлинче,благодаря за вкусната рецепта!
    Целувки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, много се радвам, на мен ми е много любима и затова я споделих! Прегръдка и от мен!

      Изтриване
  13. Само да попитам:картофите също ли трябва да бъдат в киселото мляко от вечерта?Благодаря,прекрасна рецепта!

    ОтговорИзтриване
  14. Извинявай за късния отговор, да всичко слагаш заедно и ги оставяш няколко часа в марината и печеш! Надявам се да ви хареса! Поздрави и чакам отзиви!

    ОтговорИзтриване
  15. Здравейте, с фолио ли пекохте или без?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей! Без фолио, няма нужда, маринатата пази от прегаряне, а и времето за печене не е много! Надявам се да ви хареса, една от най-любимите ми рецепти! Поздрави от мен!

      Изтриване
    2. Благодаря за бързият отговор ! Имам още един въпрос - на кое ниво на фурната се пече? Предполагам по средата, но не съм сигурна. Поздрави

      Изтриване
    3. Няма за какво! Аз пека всичко на второто ниво на моята печка, но е от големите, ако е малка,/тип Раховец/ печеш на първо ниво на по-нисък градус.

      Изтриване
    4. Благодаря за бързият отговор ! Имам още един въпрос - на кое ниво на фурната се пече? Предполагам по средата, но не съм сигурна. Поздрави

      Изтриване