Нали обещах да е седмица на сиренето та продължавам с предложенията. Обичам ориз под всякаква форма, а тази ми е една от любимите.
Единственто нещо, което е нужно когато се прави ризото е търпение, защото просто трябва да се стои пред котлона, защото иначе ще получим един преварен ориз!
Ризото с топено сирене и маслини!
Продукти:
1 ч.ч. дългозърнест ориз
1-2 малки глави лук
1-2 скилидки чесън
2 морковажите
зелен фасул
маслини
3 ч.ч. горещ бульон
топено сирене
пресен босилек
сол
черен пипер
зеленчукова подправка
ако имате бяло вино под ръка може да сложите
Почистваме и измиваме ориза, аз го оставям известно време под течаща вода, докато не се избистри.
Пригответе си бульна и го подържайте горещ за да няма нужда отново да завира заедно с ориза.
В сгорещена мазнина леко задушаваме зеленчуците и добавяме ориза.
Намаляме котлона.
Когато течноста на зеленчуците се изпари започваме да добавяме черпак по черпак от горещият бульон като бъркаме постоянно.
Когато ориза е готов добавяме подправките, топеното сирене и маслините.
Много вкусно и бързо лятно ястие, което винаги правя с удоволствие!
Сервираме с хубава зелена салата и чаша бяло вино!
Да ви е сладко!
Лети,ризотото е превъзходно,но с по-предна твоя публикация ме подсети за пълнени чушки и днес мъжът ми ги готви в къщи!Прегръдки!
ОтговорИзтриванеМного ми допада този вкус, а и снимките за чудесни!
ОтговорИзтриванеПриятелски поздрави!
Благодаря, момичета!
ОтговорИзтриване