неделя, 21 август 2011 г.

Ризото с топено сирене и маслини!

    Представям ви едно зеленчуково ризото с мек вкус на топено сирене и маслини!
    Нали обещах да е седмица на сиренето та продължавам с предложенията. Обичам ориз под всякаква форма, а тази ми е една от любимите.  
    Единственто нещо, което е нужно когато се прави ризото е търпение, защото просто трябва да се стои пред котлона, защото иначе ще получим един преварен ориз!



    Дори напоследък предпочитам да го правя, защото става бързо, вкусно е  и винаги има някаква изисканост в това ястие, а ако го сервираме и подобаващо то насладата от приготвеното е още по-голяма.

    
    Ризото с топено сирене и маслини!


     Продукти:


    1 ч.ч. дългозърнест ориз
    1-2 малки глави лук
    1-2 скилидки чесън
    2 морковажите
    зелен фасул
    маслини
    3 ч.ч. горещ бульон
    топено сирене
    пресен босилек
    сол 
    черен пипер
    зеленчукова подправка
    ако имате бяло вино под ръка може да сложите 


    
     Почистваме и измиваме ориза, аз го оставям известно време под течаща вода, докато не се избистри.
     Пригответе си бульна и го подържайте горещ за да няма нужда отново да завира заедно с ориза.
     В сгорещена мазнина леко задушаваме зеленчуците и добавяме ориза.
     Намаляме котлона.
     Когато течноста на зеленчуците се изпари започваме да добавяме черпак по черпак от горещият бульон като бъркаме постоянно.
     Когато ориза е готов добавяме подправките, топеното сирене и маслините.



    Много вкусно и бързо лятно ястие, което винаги правя с удоволствие!
    Сервираме с хубава зелена салата и чаша бяло вино!
    Да ви е сладко!

3 коментара:

  1. Лети,ризотото е превъзходно,но с по-предна твоя публикация ме подсети за пълнени чушки и днес мъжът ми ги готви в къщи!Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Много ми допада този вкус, а и снимките за чудесни!
    Приятелски поздрави!

    ОтговорИзтриване