По план днес бях решила да ви покажа една много лесна и вкусна супичка със страхотни питки за вечеря, но казах ви тази година се организирам и ще пиша малко по-често, а следвайки дните и празниците, подред е Никулден. Не съм голям майстор на рибата, но съм голям консуматор и обичам много да хапвам, особено като се прибера в Силистра ако имам възможност отивам винаги да хапна рибена чорба и сомче, всяка риба си има своите хубости, но аз си обичам речната риба, най-вече есетровите риби, но това е една друга тема, някой ден ще ви донеса риба от Силистра и ще ви споделя какъв е моят опит на консуматор и на сервитьор на риба.
Днес ще говорим за ципура, хапвала съм я само печена, но имам спомен, че съм чела и за пържена, мисля в Good Food, винаги импровизирам с приготвянето, става много бързо и невмирисващо. Обичам да слагам портокал на разни меса, сметнах, че рибата също ще го понесе, мащерката ми е най-любимата и без нея не мога.
Ципура с мащерка и портокал!
Продукти:
2-3 броя ципура
прясна мащерка
4-5 резена портокал
1-2 домата Рома
2 стръка пресен лук
сол, черен пипер
зехтин
Загряваме фурната на 190-200 градуса.
Почистената и измита риба, посоляваме добре и поръсваме с прясно смлян черен пипер, пъхаме в коремчетата по стрък мащерка.
Подреждаме в тавичка и посипваме със ситно нарязания лук, резените портокал, още мащерка и домат. Поливаме със зехтин.
Печем около 45 минути.
Прекрасно и вкусно! Добър апетит!
Днес ще говорим за ципура, хапвала съм я само печена, но имам спомен, че съм чела и за пържена, мисля в Good Food, винаги импровизирам с приготвянето, става много бързо и невмирисващо. Обичам да слагам портокал на разни меса, сметнах, че рибата също ще го понесе, мащерката ми е най-любимата и без нея не мога.
Ципура с мащерка и портокал!
Продукти:
2-3 броя ципура
прясна мащерка
4-5 резена портокал
1-2 домата Рома
2 стръка пресен лук
сол, черен пипер
зехтин
Загряваме фурната на 190-200 градуса.
Почистената и измита риба, посоляваме добре и поръсваме с прясно смлян черен пипер, пъхаме в коремчетата по стрък мащерка.
Подреждаме в тавичка и посипваме със ситно нарязания лук, резените портокал, още мащерка и домат. Поливаме със зехтин.
Печем около 45 минути.
Прекрасно и вкусно! Добър апетит!
Любимата ми рибка! :) Ще ти открадна идеята за портокалчетата Линче, и за мащерката ... аз все с лимонче и розмарин съм я приготвяла до сега.
ОтговорИзтриванеВесело посрещане на празника!
Щом ти е любима ще ти хареса много! Прегръдка от мен!
ИзтриванеЧудна е! И много ми харесва импровизацията с портокал и мащерка. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Поли! :)
Благодаря ти, Гери! Прекрасен утрешен ден!
ИзтриванеНе съм много по рибата, но така приготвена от теб бих хапнала :)
ОтговорИзтриванеПоредната красота! Обичам риба и тези дни се вмъквам "по чорапи" при всички, които предлагате нещо ново и различно за приготвянето й. Усмивкиии! :)
ОтговорИзтриванеДа не забравиш да споделиш за супата, ще я чакам! А ципурата е страхотна и що пък да не и отива и портокал!
ОтговорИзтриванеХубав Никулден, Павлинка! Прегръдки!
Е, с портокал риба май не съм пробвала. Страхотни ципурки, много красиви и много вкусни, а снимките - великолепни са! Честит Никулден, мила!
ОтговорИзтриванеТочно така бих възкликнала и аз-прекрасн и вкусно,Линка!Опасявам се,че портокала наистина се вписва великолепно в рецептата и аромата е неустоим!Прегръдка!
ОтговорИзтриванеЕто, намерих си нова рецепта за ципура :)) Обичам тази рибка и различните варианти на готвене записвам старателно в тефтера (т.е. на браузъра в предпочитани :)). С мащерка не съм опитвала, но предложението ти ме грабна, Поли! Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриване