Миналата седмица бях наистина приятно изненадана от екипа на Била с предизвикателството да включа техните продукти в моите рецепти, разбира се аз се съгласих с голямо удоволствие и за мен наистина това е много интересно. Не преувеличих и с това, че Била е моят магазин, защото аз наистина само от там пазарувам и познавам всичките им продукти и ги използвам много често, да не казвам голяма дума, но до сега не съм била разочарована, дано и не се случва. Няма и да преувелича, че повечето рецепти в този блог са направени с продукти от Била.
Бях замислила две рецепти, но ми се искаше да направя и десерт, намерих рецепта с продукти, които аз винаги имам вкъщи и както споменах аз пазарувам от Била и продуктите са от там, така че темата е спазена.
Сметанови картофи на фурна!
Продукти:
3 големи картофа
2 ч.ч. прясно мляко Била
200 мл сметана за готвене Била /малка опаковка/
150 г кашкавал Била
3 с.л. царевично брашно
3 с.л. краве масло
сол и черен пипер
Загряваме фурната на 200 градуса.
Намазваме квадратна тавичка с масло.
Измитите и почистени картофи нарязваме на филийки.
В малка касерола загряваме маслото и запържваме брашното, добавяме сметаната, бъркаме интензивно сместа е доста гъста, на лека струя прибавяме прясното мляко докато се получи гладък крем, не трябва да е рядка смес /подобен на сос Бешамел/, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
В тавичката нареждаме един ред картофи, поливаме със сос и настъргваме кашкавал, повтаряме още един ред, покриваме с алуминиево фолио и печем 40 минути, махаме фолиото и оставяме за още 20 минути да се запече.
Сервираме с хубава зелена салата и нещо хубаво за пиене! Добър апетит!
Бях замислила две рецепти, но ми се искаше да направя и десерт, намерих рецепта с продукти, които аз винаги имам вкъщи и както споменах аз пазарувам от Била и продуктите са от там, така че темата е спазена.
Сметанови картофи на фурна!
Продукти:
3 големи картофа
2 ч.ч. прясно мляко Била
200 мл сметана за готвене Била /малка опаковка/
150 г кашкавал Била
3 с.л. царевично брашно
3 с.л. краве масло
сол и черен пипер
Загряваме фурната на 200 градуса.
Намазваме квадратна тавичка с масло.
Измитите и почистени картофи нарязваме на филийки.
В малка касерола загряваме маслото и запържваме брашното, добавяме сметаната, бъркаме интензивно сместа е доста гъста, на лека струя прибавяме прясното мляко докато се получи гладък крем, не трябва да е рядка смес /подобен на сос Бешамел/, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
В тавичката нареждаме един ред картофи, поливаме със сос и настъргваме кашкавал, повтаряме още един ред, покриваме с алуминиево фолио и печем 40 минути, махаме фолиото и оставяме за още 20 минути да се запече.
Сервираме с хубава зелена салата и нещо хубаво за пиене! Добър апетит!
И с гладен стомах, защото тези картофки заслужават подобаващо отношение! Прекрасно предложение, Поли! :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки! :)
Много свежо. много красиво, тематично и неустоимо апетитно предложение, Поли!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави , хубав и усмихнат ден!
От тези кадри мога да огладнея на мига,Линка!Чудесен избор на рецепта с продуктите на Била,поздравления!
ОтговорИзтриванеЧудни, са чудни! Страхотно предложение, с вкусни продукти и майсторски приготвено и снимано! Вълшебница си! Поздрави!
ОтговорИзтриванеВкусно! Златистата коричка ме плени тотално! :) Много ми харесва предложението. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Разкошни снимки, Поли, на една наистина страхотна рецепта! Дано приятните изненади не спират!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Над втория ред картофи слага ли се заливка?
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Извинявайте за късния отговор! Да, повтаря се същото действие от първия ред, соса е достатъчен за да се полее и отгоре! Надявам се да ви харесат! Поздрави!
Изтриване