четвъртък, 25 септември 2014 г.

Лазаня с рикота и зелени маслини!

    Казвала съм ви, че имам един много любим брой на Good Food, той е с вкус на Италия, любима кухня на много от нас. Идва ми да ги почна от първата рецепта до последната и всички да ги направя, то като гледам като съм ги подкарала ще изпробвам много голяма част, приказни вкусове и много приятни рецепти, дори и да нямам точните продукти мога да ги заменя и не мисля, че ще сбъркам! Тази лазаня, мили мои е самото великолепие. Най-лесната и вкусна лазаня, която съм правила. Обичам безумно всякаква паста, но чуя ли за лазаня, веднага ми светва пълна мивка с тенджери и леко се отказвам, но тук положението е много различно. 



    Лазаня с рикота и зелени маслини!

    Продукти:
      идея GoodFood бр.106

    250 г кори за лазаня
    800 г консервирани домати
    1-2 скилидки чесън, смачкани
    10-12 големи парчета шунка
    зелени маслини
    2 яйца
    250 г рикота
    125 г моцарела
    зехтин



    
    Загряваме зехтин в дълбок тиган и леко задушаваме чесъна добавяме консервираните домати и оставяме на тих огън около 15 минути, докато соса леко се сгъсти, подправяме на вкус.
    Подреждаме в тавичка на слоеве корите, шунка, малко маслини и доматен сос.
    Разбиваме яйцата и рикотата и заливаме лазанята, отгоре накъсваме моцарела и добавяме още малко маслини.
    Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 25 минути.

    *Продуктите са за тавичка с размер 25/25 см.
    *Правила съм тази лазаня с пуешка и свинска шунка, резултата е еднакъв
    *Може вместо рикота да се сложи заквасена сметана, важи горното правило


    Налейте си чаша вино, а от мен едно "сиромашко" парче лазаня! Прегръдки от мен!
    

    

вторник, 2 септември 2014 г.

Пиперки бюрек на фурна!

    Жестоко вкусно, как не съм ги направила досега, не зная. Рецепта, която зная доста отдавна и съм виждала на сто места, но леко ми е бягала в страни, но както каза Илианка наскоро, списъкът с рецепти е толкова дълъг колкото книгите, които искам да прочета. Та думата ми беше, ако и вие все още не сте приготвили това невероятно лесно ястие, давайте!


    Пиперки бюрек на фурна!

    Продукти:
      идея Ginger Cookies

    10 червени и изпечени пиперки
    2-3 яйца
    100 г краве сирене
    сух риган
  
    За заливката:
    2 яйца
    1/2 ч.ч. кисело мляко
    кашкавал за поръсване
    щипка сол

    Загрейте фурната на 200 градуса.
    Леко намазнете подходяща тавичка.
    Напълнете пиперките със сместа от яйца, сирене и риган. Подредете ги в тавичка и ги залейте със заливката, поръсете с кашкавал и запечете за около 25 минути или докато кашкавала се зачерви.


    


    Вкусно, вкусно!
    
    P.S. Ако утре ви се изпречи някоя будка за вестници, купете си в-к "Преса", там гостувам точно с тази рецепта и с още една, но сладка!