Казвала съм ви, че имам един много любим брой на Good Food, той е с вкус на Италия, любима кухня на много от нас. Идва ми да ги почна от първата рецепта до последната и всички да ги направя, то като гледам като съм ги подкарала ще изпробвам много голяма част, приказни вкусове и много приятни рецепти, дори и да нямам точните продукти мога да ги заменя и не мисля, че ще сбъркам! Тази лазаня, мили мои е самото великолепие. Най-лесната и вкусна лазаня, която съм правила. Обичам безумно всякаква паста, но чуя ли за лазаня, веднага ми светва пълна мивка с тенджери и леко се отказвам, но тук положението е много различно.
Лазаня с рикота и зелени маслини!
Продукти:
идея GoodFood бр.106
250 г кори за лазаня
800 г консервирани домати
1-2 скилидки чесън, смачкани
10-12 големи парчета шунка
зелени маслини
2 яйца
250 г рикота
125 г моцарела
зехтин
Загряваме зехтин в дълбок тиган и леко задушаваме чесъна добавяме консервираните домати и оставяме на тих огън около 15 минути, докато соса леко се сгъсти, подправяме на вкус.
Подреждаме в тавичка на слоеве корите, шунка, малко маслини и доматен сос.
Разбиваме яйцата и рикотата и заливаме лазанята, отгоре накъсваме моцарела и добавяме още малко маслини.
Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 25 минути.
*Продуктите са за тавичка с размер 25/25 см.
*Правила съм тази лазаня с пуешка и свинска шунка, резултата е еднакъв
*Може вместо рикота да се сложи заквасена сметана, важи горното правило
Налейте си чаша вино, а от мен едно "сиромашко" парче лазаня! Прегръдки от мен!
Лазаня с рикота и зелени маслини!
Продукти:
идея GoodFood бр.106
250 г кори за лазаня
800 г консервирани домати
1-2 скилидки чесън, смачкани
10-12 големи парчета шунка
зелени маслини
2 яйца
250 г рикота
125 г моцарела
зехтин
Загряваме зехтин в дълбок тиган и леко задушаваме чесъна добавяме консервираните домати и оставяме на тих огън около 15 минути, докато соса леко се сгъсти, подправяме на вкус.
Подреждаме в тавичка на слоеве корите, шунка, малко маслини и доматен сос.
Разбиваме яйцата и рикотата и заливаме лазанята, отгоре накъсваме моцарела и добавяме още малко маслини.
Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 25 минути.
*Продуктите са за тавичка с размер 25/25 см.
*Правила съм тази лазаня с пуешка и свинска шунка, резултата е еднакъв
*Може вместо рикота да се сложи заквасена сметана, важи горното правило
Налейте си чаша вино, а от мен едно "сиромашко" парче лазаня! Прегръдки от мен!