Ей, това ми едно от любимите ястия, много обичам пилешки дробчета и смея да твърдя, че умея да ги приготвям в различни варианти и съм им намерила цаката, как да не изпръскам цялата кухня. Като видя охладени дробчета винаги си взимам, пресните за незаменими. Най-любимият ми вариант е с ориз на тиган, но и със сос не отказвам. Въобще в нашата къща са много обичан продукт.
Пилешки дробчета с гъби в бирен сос!
Продукти:
За две порции:
200 г пилешки дробчета
1-2 скилидки чесън
3-4 стръка пресен лук
2 пиперки, печени и почистени
5-6 големи гъби
1 ч.ч. светла бира
сол
черен пипер, червен пипер
мащерка
магданоз
За да не ви пръскат дробчетата:
*измийте добре и подсушете
*не пържете в силно загрято олио, никога!
*сложете олио в леко затоплен тиган и веднага сложете дробчетата
Измийте и добре подсушете дробчетата.
Нарежете на дребно зеленият лук, чесъна и пиперките.
Нарежете гъбите на едро.
Затоплете тигана много леко и сложете олиото, сложете дробчетата в студеното олио, овкусете с малко сол и черен пипер. Запечатайте от двете стани и извадете от тигана.
В същата мазнина задушете и гъбите за две минутки, колкото да си сменят цвета. Извадете ги от тигана.
Ако мазнината ви е намаляла сложете още малко и задушете лука, чесъна и пипера, добавете червения пипер и мащерката.
Добавете бирата в тигана и оставете колкото да заври, върнете дробчетата и гъбите, похлупете и оставете да се задуши 10 минути за да се пуснат всички сокове. Отначало ще ви се стори много малко течност, но след задушаването се получава много хубав сос.
Посолете на вкус.
Сервирайте с много магданоз и ситно нарязани домати.
Пилешки дробчета с гъби в бирен сос!
Продукти:
За две порции:
200 г пилешки дробчета
1-2 скилидки чесън
3-4 стръка пресен лук
2 пиперки, печени и почистени
5-6 големи гъби
1 ч.ч. светла бира
сол
черен пипер, червен пипер
мащерка
магданоз
За да не ви пръскат дробчетата:
*измийте добре и подсушете
*не пържете в силно загрято олио, никога!
*сложете олио в леко затоплен тиган и веднага сложете дробчетата
Измийте и добре подсушете дробчетата.
Нарежете на дребно зеленият лук, чесъна и пиперките.
Нарежете гъбите на едро.
Затоплете тигана много леко и сложете олиото, сложете дробчетата в студеното олио, овкусете с малко сол и черен пипер. Запечатайте от двете стани и извадете от тигана.
В същата мазнина задушете и гъбите за две минутки, колкото да си сменят цвета. Извадете ги от тигана.
Ако мазнината ви е намаляла сложете още малко и задушете лука, чесъна и пипера, добавете червения пипер и мащерката.
Добавете бирата в тигана и оставете колкото да заври, върнете дробчетата и гъбите, похлупете и оставете да се задуши 10 минути за да се пуснат всички сокове. Отначало ще ви се стори много малко течност, но след задушаването се получава много хубав сос.
Посолете на вкус.
Сервирайте с много магданоз и ситно нарязани домати.
Инка, това ястие е чудесно!
ОтговорИзтриванеИ ние обичаме дробчета, а с гъбки и бира...ммм..
Прегръдки!
Благодаря ти, Дани! Направо си е ммм...
ИзтриванеПрелестни са!! И у нас дробчетата са на почит и нямам търпение да пробвам рецептата ти - много съблазнително изглежда и звучи, а снимките са абсолютно фантастични и неустоими :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава и вкусна вечер!!
Ох, Павлинче! Във фейсбук бяха неустоими, но тук са още повече! Примамващи до последната хапка!:) Поздрави!
ОтговорИзтриванеОнзи ден хапвахме дробчетата на едно агънце- е няма нищо по-вкусно от пресни такива. Ма другият път ще са като твоите, Линче! Харесаха ми. Прегръдка!
ОтговорИзтриванеОхо, и аз съм точно такъв любител на дробчетата като теб! Чудни са тези, които си представила, а ще ми е любопитно и за тези с ориза - на тиган! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти много! Обещавам да покажа и онези с ориза, тях най-често ги правя! Поздрави и от мен!
ИзтриванеИзглеждат много вкусни! Задължително трябва да ги опитам! Страхотна рецепта! Поздрави!
ОтговорИзтриване