неделя, 2 ноември 2014 г.

Тиквички по сицилиански!

    Най-после и от мен публикация. Тъй като онзи ден видях, че все още се продават тиквички и за да не останат тези снимки в забрава до другото лято се осмелих да ви разкажа за тях. Великолепна рецепта за почитателите на рецептите с вегетариански вкус, не че аз съм от тях, но съм голям почитател на тиквичките и пробвам всяка сторила ми се интересна рецепта и тази е от поредните, които са впечатляващи. Естествено италианския привкус е абсолютно задължителен с два вида сирене, с босилек и ароматен доматен сос. 


    Тиквички по сицилиански!

    Продукти:
       идея FoolproofLiving

    5 средни тиквички
    1 с.л. сол
    5 сварени яйца
    250 г моцарела
    100 г настърган пармезан
    1 голяма шепа листа босилек
    мента /по желание/
    зехтин

    За доматения сос:
    1 голяма глава стар лук
    5 скилидки чесън
    1 консерва домати Рома /400 г/
    зехтин 
    сол
    черен пипер


    Тиквичките се нарязват надлъжно и се осоляват оставят се настрани да се отцедят за 15 минути.
    Нарязваме лука на ситно и задушаваме в сгорещения зехтин. Добавяме пюрираните домати, пресования чесън и подправките, намаляме огъня и задушаваме за 15 минути докато се сгъсти соса.
   Измиваме тиквичките и ги подсушаваме. 
   Намазваме грил-тиган леко със зехтин и изпичаме тиквичките от двете страни.
   Загряваме фурната на 200 градуса.
   В подходяща тавичка слагаме няколко лъжици доматен сос, нареждаме ред с тиквички, филийки яйце, моцарела, пармезан и босилек.
   Повтаряме същия ред още веднъж, като последния ред е само от тиквички и доматен сос.
   Посипваме с пармезан и босилек.
   Печем около 30 минути.


    Това е както и да го погледнеш си е лазаня от тиквички. Прекрасен вкус. Лек полъх на лято от мен днес.


    Приказна седмица от мен!