неделя, 6 април 2014 г.

Пица за парти!

    Това е втората рецепта, която направих с продуктите на Била, не бях пробвала тестото за пица, но бутер тестото е великолепно и го препоръчвам на всички много горещо. Прясното тесто за пица ме изненада, чудесно е, може да се използва и за други цели, мисля че и за пай ще го пробвам следващият път, ще споделя със сигурност. Отначало не можах да измисля какъв вид пица да направя, сетих се за тия форми, /от ония, които продаваха някога само по Телешопа, режеш си кръгче, пълниш го и хоп затваряш/ имам ги толкова отдавна и не съм ги използвала никога, помогнаха ми, най-после!





    Пица за парти!
    
    Продукти:
   
   *прясно тесто за пица Била
   *луканка Била
   *крем-сирене за намазване
   *зелената част от пресен лук
   *кетчуп за намазване
    
    Загряваме фурната на 200 градуса.
    Разстиламе тестото и изрязваме кръгли форми с помощта на ринг или със съответната форма, с която можем и да затворим пицата.
    Намазваме всяко кръгче с крем-сирене, няколко парченца луканка и ситно нарязани пера на зелен лук. 
    Затваряме плътно кръгчето, като използваме вилица за да притиснем ръбчето или със съответната форма.
    Отгоре намазваме с кетчуп и се получава невероятна златна коричка.
    Печем за 15 минути.






    Сервираме с кетчуп и зелена салата и си ближем пръстите, а вършат работа и за пикник. Вкусни са и като изстинат. 
    Получи се рецепта с представителна цел, но аз сама се изненадах колко добре се получи. Посочих само продукти без да споменавам грамажи, мисля не са наложителни, всеки може да подбере комплекса от вкусове, за този гарантирам.



    Въпреки мрачното време, топла неделя и много хубава седмица! 
    

    

    

    
    


сряда, 2 април 2014 г.

Сметанови картофи на фурна!

    Миналата седмица бях наистина приятно изненадана от екипа на Била с предизвикателството да включа техните продукти в моите рецепти, разбира се аз се съгласих с голямо удоволствие и за мен наистина това е много интересно. Не преувеличих и с това, че Била е моят магазин, защото аз наистина само от там пазарувам и познавам всичките им продукти и ги използвам много често, да не казвам голяма дума, но до сега не съм била разочарована, дано и не се случва. Няма и да преувелича, че повечето рецепти в този блог са направени с продукти от Била. 


    Бях замислила две рецепти, но ми се искаше да направя и десерт, намерих рецепта с продукти, които аз винаги имам вкъщи и както споменах аз пазарувам от Била и продуктите са от там, така че темата е спазена.


    Сметанови картофи на фурна!

     Продукти:

    3 големи картофа
    2 ч.ч. прясно мляко Била
    200 мл сметана за готвене Била /малка опаковка/
    150 г кашкавал Била
    3 с.л. царевично брашно
    3 с.л. краве масло
    сол и черен пипер

    


    Загряваме фурната на 200 градуса.
    Намазваме квадратна тавичка с масло.
    Измитите и почистени картофи нарязваме на филийки.
    В малка касерола загряваме маслото и запържваме брашното, добавяме сметаната, бъркаме интензивно сместа е доста гъста, на лека струя прибавяме прясното мляко докато се получи гладък крем, не трябва да е рядка смес /подобен на сос Бешамел/, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
     В тавичката нареждаме един ред картофи, поливаме със сос и настъргваме кашкавал, повтаряме още един ред, покриваме с алуминиево фолио и печем 40 минути, махаме фолиото и оставяме за още 20 минути да се запече.


    Сервираме с хубава зелена салата и нещо хубаво за пиене! Добър апетит!