сряда, 4 декември 2013 г.

Ципура с мащерка и портокал!

    По план днес бях решила да ви покажа една много лесна и вкусна супичка със страхотни питки за вечеря, но казах ви тази година се организирам и ще пиша малко по-често, а следвайки дните и празниците, подред е Никулден. Не съм голям майстор на рибата, но съм голям консуматор и обичам много да хапвам, особено като се прибера в Силистра ако имам възможност отивам винаги да хапна рибена чорба и сомче, всяка риба си има своите хубости, но аз си обичам речната риба, най-вече есетровите риби, но това е една друга тема, някой ден ще ви донеса риба от Силистра и ще ви споделя какъв е моят опит на консуматор и на сервитьор на риба. 


    Днес ще говорим за ципура, хапвала съм я само печена, но имам спомен, че съм чела и за пържена, мисля в Good Food, винаги импровизирам с приготвянето, става много бързо и невмирисващо. Обичам да слагам портокал на разни меса, сметнах, че рибата също ще го понесе, мащерката ми е най-любимата и без нея не мога.


    Ципура с мащерка и портокал!

     Продукти:

    2-3 броя ципура
    прясна мащерка
    4-5 резена портокал
    1-2 домата Рома
    2 стръка пресен лук
    сол, черен пипер
    зехтин


    Загряваме фурната на 190-200 градуса.
    Почистената и измита риба, посоляваме добре и поръсваме с прясно смлян черен пипер, пъхаме в коремчетата по стрък мащерка.
    Подреждаме в тавичка и посипваме със ситно нарязания лук, резените портокал, още мащерка и домат. Поливаме със зехтин.
    Печем около 45 минути.


    Прекрасно и вкусно! Добър апетит!