понеделник, 7 ноември 2011 г.

Пилешка яхния!

    Е, такава яхния не бях готвила! Това няма нищо общо с обичайните червени яхнии, които сме свикнали да хапваме и виждаме. Вкусът е много, ама много невероятен и дори ми е трудно да ви обясня, колко ни хареса и мисля, че най-вероятно скоро няма да се сетя за онази другата.
    Бързам да ви напиша рецептата, защото нямам търпение да ви напиша за едно много сочно кексче, защото както може би забелязахте без да искам спретнах едно много приятно меню и десерта чука на вратата.




    Както съм ви казвала и преди не съм много голям почитател на яхниите, но тази ме спечели точно с това, че липсваше всякакво брашно, запръжки с червен пипер, излишно голямо количество сос, който така или иначе хаби много хляб и т.н., но пък вкусът на виното усетих още щом прочетох рецептата.
    Стига приказки, ето и рецептата!


    Пилешка яхния!


     Продукти:


    1 пиле или 2-3 големи бутчета
    1 голяма глава лук
    2 скилидки чесън
    6-7 големи картофа
    3-4 моркова
    2 големи стръка целина
    магданоз
    150 мл. бяло вино
    150 мл. пилешки бульон
    сол и черен пипер




    Предварително сваряваме пилето и го обезкостяваме, прецеждаме си бульона.
    В леко нагрята мазнина запържваме дребно нарязаните лук и чесън.
    Добавяме пилето и го оставяме за кратко, наливаме виното и оставяме почти да се изпари.
    Следват зеленчуците и подправките, доливаме с бульон и оставяме на слаб огън за около 35 минути, наливаме още бульон при необходимост.
    Сваляме от котлона и сервираме със зелена салатка.
    Чуден вкус!




    Пробвайте, добър апетит!